De actie

In samenwerking met Blauwvinger Energie (Olaf) en Verbeter en Bespaar (Coos) hebben we deze zomer en najaar een hele mooie actie voor Wipstrik. We bieden bewoners een gratis pakket met isolerende materialen aan (twv €75), beschikbaar door de RREW subsidie, en we zouden het mooi vinden als buurtbewoners die met elkaar gaan aanbrengen. Je kan onder andere samen je CV zuinig instellen, radiatorfolie aanbrengen en kieren dichten.

Hoe kan ik me opgeven?

Vul gewoon dit formuliertje in en zorg ervoor dat we weten wat we voor je moeten bestellen (zie volgende alinea). App je buren, spreek ze aan in de tuin of zet zelf een mooie campagne op. Tip: samen met de kinderen klussen en ze leren over isolatie is ook leuk! Vergeet niet door te geven welke materialen je nodig hebt (zie onder).

Wat kan je allemaal krijgen?

In dit formulier kan je aankruisen wat je nodig hebt. Je hebt geen kluservaring of nodig voor het aanbrengen. Op het formulier zie je welk gereedschap je nodig hebt. Als je het lastig vindt of geen gereedschap in huis hebt kan je in de straat vragen of iemand kan helpen. *Door de materialenschaarste kan het zijn dat een bepaald product geheel of bijvoorbeeld in één kleur niet beschikbaar is*.

Hieronder staan links naar de materialen die je kan bestellen en achtergrondinformatie:

https://tonzon.nl/radiatorfolie/
https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/afstellen-van-je-cv-ketel
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/raam/opbouw-tochtprofielen/opbouw-tochtprofiel-elro-xl
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/dorpelprofielen-voordeur/dorpelprofiel-classic
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/dorpelprofielen-voordeur/dorpelprofiel-basic
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/brievenbus-tochtafsluiters/  
https://www.onlinedeurbeslagshop.nl/Deursluiter-met-scharnierpen
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/tochtstrip-zelfklevend/tochtstrip-duurzaam-schuim
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/tochtstrip-zelfklevend/tochtstrip-d-grote-kier

Korte opmerkingen:

  • Bestel niet meer dan je nodig hebt aan materialen; het is niet zo duurzaam om al die spullen in de schuur te leggen. Benut restjes samen met je buren.
  • We kunnen dit doen omdat we een landelijke energiebesparingssubsidie RREW in Wipstrik uitvoeren via Verbeter& Bespaar en Blauwvinger energie.