De actie

In samenwerking met Blauwvinger Energie (Olaf) en Verbeter en Bespaar (Coos) hebben we deze zomer en najaar een hele mooie actie voor Wipstrik. We bieden bewoners een gratis pakket met isolerende materialen aan (twv €75), beschikbaar door de RREW subsidie, en we zouden het mooi vinden als buurtbewoners die met elkaar gaan aanbrengen. Je kan onder andere samen je CV zuinig instellen, radiatorfolie aanbrengen en kieren dichten.

Hoe kan je meedoen

We gaan de actie per straat opzetten. Iedere straat kiest één of meerdere straatambassadeurs (het klinkt groter dan het is). Deze persoon inventariseert wie mee willen doen en kiest samen met de buren een gezamenlijke klusdag. Ook verzamelt deze persoon van iedereen de lijst met spullen die besteld moeten worden. Je kan bijvoorbeeld een Whatsappgroep aanmaken of je bespreekt het tijdens een buurtBBQ. Zodra wij de datum weten en welke materialen jullie nodig hebben neemt Coos, coördinator van Wipstrik, contact op en regelt verder alle logistiek! En dan aanbrengen maar!

Hoe kan ik me opgeven?

Vul gewoon dit formuliertje in en zegt het voort! App je buren, spreek ze aan in de tuin of zet zelf een mooie campagne op. Tip: samen met de kinderen klussen en ze leren over isolatie is ook leuk! Vergeet niet door te geven welke materialen je nodig hebt (zie onder).
Als niemand in je straat zich opgeeft als straatambassadeur dan zullen wij aan iedereen in de straat een email sturen om te vragen wie dit toch wil doen. Dit is met name omdat we niet van elke straat alle bouwmaterialen op kunnen slaan.

Wat kan je allemaal krijgen?

In dit formulier kan je aankruisen wat je nodig hebt. Dit formulier lever je in bij je straatambassadeur. Je hebt geen kluservaring of nodig voor het aanbrengen. Op het formulier zie je welk gereedschap je nodig hebt. Als je het lastig vindt of geen gereedschap in huis hebt kan je in de straat vragen of iemand kan helpen. Hieronder staan links naar de materialen die je kan bestellen en achtergrondinformatie:

https://tonzon.nl/radiatorfolie/ 
www.cv-inregelen.nl  (hier staat een filmpje, een inregelset is te leen; stuur ons een mail)
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/raam/opbouw-tochtprofielen/opbouw-tochtprofiel-elro-xl
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/dorpelprofielen-voordeur/dorpelprofiel-classic
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/dorpelprofielen-voordeur/dorpelprofiel-basic
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/brievenbus-tochtafsluiters/  
https://www.bouwmaat.nl/deursluiter-verzinkt-met-scharnierpen/product/0000564886 (tijdelijk defecte link)
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/tochtstrip-zelfklevend/tochtstrip-duurzaam-schuim
https://www.elton.nl/doe-het-zelf/voordeur/tochtstrip-zelfklevend/tochtstrip-d-grote-kier

Korte opmerkingen:

  • Mogelijk wordt door lokale nieuwszenders gefilmd hoe jullie bezig zijn. Als je niet op de film wilt kan je dit aangeven.
  • Bestel niet meer dan je nodig hebt aan materialen; het is niet zo duurzaam om al die spullen in de schuur te leggen. Benut restjes samen met je buren.
  • Als je straat een actiedag heeft gekozen kan je de datum doorgeven aan Coos. Er is dan ook een burenbox beschikbaar met leuke en lekkere verassingen.
  • We kunnen dit doen omdat we een landelijke energiebesparingssubsidie RREW in Wipstrik uitvoeren via Verbeter& Bespaar en Blauwvinger energie.