Naar aanleiding van het groene daken project kwamen er emails van buren die de Wipstrik graag groener willen maken. Wij hebben contact gezocht met de gemeente en ze staan hier helemaal achter. Er zijn grofweg 2 opties; een geveltuintje of een groter project. Op deze website van de gemeente staat hoe je een geveltuintje kan aanleggen.

Voor de grotere projecten heeft de gemeente een website mijn wijk. Daar kan je je idee plaatsen en andere buurtbewoners kunnen dit idee ‘liken’. Als een project veel medestanders heeft kan het ingediend worden bij de gemeente die mee gaat denken hoe het gerealiseerd kan worden.

Een mooi voorbeeld van zo een project in de Wipstrik is een initiatief van een aantal bewoners van de P C Hooftstraat om hun plantsoen op te knappen. In twee jaar tijd is een treurig en verdroogd veldje omgetoverd in een groen en bloeiend park dat onderhouden wordt door de halve straat! Lees meer over de Tuinmannen van de PC Hooftstraat …

Stappenplan ‘mijn wijk’

  1. medestanders vinden
  2. in gesprek met gemeente/wijkbeheerder
  3. uitwerken
  4. draagvlak bij direct omwonenden
  5. financiën regelen   
  6. realisatie

Bestaand groen verbeteren

Is er een plantsoen dat wel wat opgefleurd kan worden? Kijk dan eens op https://www.zwolle.nl/adoptiegroen. Hier kan je vinden hoe je dit kan doen en wat de regels zijn.