Wij hoorden dat de initiatiefnemers van Energiek Wipstrik door tijdgebrek ermee gingen stoppen. Dat vonden we jammer. Daarom hebben wij ons aangemeld om Energiek Wipstrik nieuw leven in te blazen! Hierbij willen wij ons in eerste instantie richten op energiebesparing in onze woningen. Wat niet verbruikt wordt hoeft namelijk ook niet te worden verduurzaamd.  Wij willen iedereen in de wijk inspireren en ondersteunen om hieraan mee te doen. Zo kan iedereen zijn energierekening verlagen zonder in de leveren op comfort. En dragen wij als huishoudens en als wijk ons steentje bij aan een beter milieu en stabiel klimaat. 

Onze insteek is praktisch. We willen een nieuwsbrief uitgeven (1x per kwartaal) met een simpele besparing uitgelegd en uitgerekend. Zo kan je stap-voor-stap maatregelen nemen en zelf kiezen wat bij jouw huis en levensstijl past. Het is ook zo dat een investering in je woning al snel meer oplevert dan geld op de bank laten staan. Daarnaast willen we meer bekendheid geven aan het feit dat je een gratis energieadvies voor je woning kunt krijgen bij het energieloket van de gemeente. En staan wij klaar om je specifieke vragen over energie en CO2-reductie te beantwoorden. Als er belangstelling voor is kunnen wij ook wijkbijeenkomsten over energiebesparingen organiseren. Belangrijk te weten: wij wonen zelf in de wijk en hebben geen commerciële motieven, we verkopen dus niets! 

Hoewel we met energiebesparing willen beginnen, zijn er uiteraard nog veel meer projecten te bedenken waarmee we als bewoners samen onze wijk kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld deelauto’s, groene daken, of straattuinen. Lijkt het je leuk om zo’n project op te starten of om er aan mee te denken laat het ons dan ook weten! Ook als je ons wilt helpen op energiegebied trouwens. 

Bericht van: Chris, Stefan en Luuk


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.