Het energieloket van de gemeente Zwolle heeft subsidie gekregen om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen. Alle huiseigenaren in de Wipstrik kunnen meedoen om hun woning én onze wijk energiezuiniger te maken! Er zijn aantrekkelijke kortingen en gratis advies waar nodig. Zie hieronder de aanbiedingen van het Energieloket. Doe je ook mee?

Actie 1 Verlaag keteltemperatuur naar 60 graden

Doe mee en zet de temperatuur van het CV-water op 60 graden. Het Energieloket Zwolle kan u hiermee helpen. U bespaart direct energie. Schrijf u nu in op www.energieloketzwolle.nl onder “acties”.

Actie 2 Slimme radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

Plak zelf radiatorfolie achter op de radiator (in plaats van op de muur zoals vroeger). De radiatorfolie doet dus onzichtbaar zijn werk en is effectiever dan de oude folie die op de muur zit. Het duurt niet lang voordat je met je blote hand kunt voelen dat de muur daarachter niet meer wordt opgewarmd. Milieu Centraal gaat uit van een besparing van 10 m3 gas per m2. De kosten voor het Tonzon radiatorfoliepakket is 11 euro. Breedte 50cm, lang 7,50 m. Bestel nu voor maar 11 euro het radiatorpakket Tonzonfolie. Het Energieloket helpt u daarbij met advies en legt u uit hoe de folie aan te brengen. Zie de actie op www.energieloketzwolle.nl onder “acties”

Actie 3 Schrijf u nu in voor het isolatiecollectief

Het energieloket Zwolle is met Onafhankelijk Isolatie Advies een groot isolatiecollectief in Zwolle gestart. Onafhankelijk Isolatie Advies werkt o.a. samen met de verschillende uitvoeringspartners Rouwenhorst Isolatie, Bestisol, Tonzon Isolatie en Smit Isolatie Groep. Een isolatie-adviseur komt bij u langs en adviseert gratis en onafhankelijk. Scherpe prijs en kwaliteit. Zie www.isolatiecollectiefzwolle.nl

Actie 4 Een brievenbusborstel bespaart energie

Als je toch naar de brievenbus loopt voor de post, doe dan een simpele check: komt er kou of lucht via je brievenbus naar binnen? Een simpele oplossing daarvoor is de brievenbusklep of -borstel. Doe mee en plaats een brievenbusklep of -borstel. Zie www.energieloketzwolle.nl bij naden en kieren onder “acties”.

Actie 5 Breng een deurtochtstrip aan.

Onze adviseurs adviseren en ondersteunen u. Zie de mogelijkheden op www.energieloketzwolle.nl bij naden en kieren onder “acties”.

Actie 6 Een ‘doe-het-zelf’ kit waterzijdig inregelen

Maak met vijf woningeigenaren samen gratis gebruik van een ‘doe-het-zelf’ kit waterzijdig inregelen inclusief handboek, infraroodsensor en alle andere benodigde materialen. Enige technische kennis is handig. Zie www.energieloketzwolle.nl onder “acties”.

Actie 7 Zonnepanelen actie

Schrijf u in voor de actie “met de buurt zonnepanelen installeren”. Deze actie vraagt om minimaal vijf deelnemers, de korting is dan groter. De panelen worden in 1 dag gelegd binnen 2 weken na akkoord. Ook is het mogelijk om u via de site individueel in te schrijven. Zie www.energieloketzwolle.nl