In september 2019  hebben enkele buren uit de PC Hooftstraat actie ondernomen om het plantsoen in de straat op te knappen. Het veldje zag er treurig en verdroogd uit: bomen waren dood, het gras was verdord en door het ontbreken van schaduw liep op zomerse dagen de temperatuur tot tropische hoogtes op.

De straatgenoten verenigden zich onder de naam de Tuinmannen en samen met wijk coördinator Ilse Bloemhof van de gemeente Zwolle werden er plannen gemaakt om het plantsoen weer groen, schaduwrijk en bloeiend te maken. Uitgangspunten waren het creëren van schaduw door middel van aanplanten van bomen, het bevorderen van biodiversiteit door bloeiende planten en het plaatsen van een insectenhotel. Ook was er aandacht voor de sociale functie die het parkje van oudsher in de straat heeft gehad. Door het plaatsen van banken en een buurtbieb maar ook ruimte om te spelen en te voetballen, moest het park weer een samenbindende functie krijgen.

Twee jaar later is het plantsoen omgetoverd tot een groen en bloeiend park. De buurt heeft in samenspraak met de gemeente een gedeelte van de tuin geadopteerd en dit staat inmiddels vol met meer dan 700 bloeiende vaste planten. Naast het insectenhotel en de buurtbieb is ook een waterpomp geslagen zodat alle nieuwe bomen en planten water kunnen krijgen. De vijf tuinmannen zijn inmiddels verstrekt met zo’n twintig schoffelaars die één keer in de maand het onkruid wieden en water geven.

Hieronder nog wat beelden…. de buurt betrekken, plannen maken, aan het werk!

Contactpersoon voor meer informatie over de Tuinmannen: Edwin van de Molen.

Zelf een idee voor vergroening van de wijk? Kijk op Mijn Wijk Zwolle.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.