April 2020 staat in het teken van zon, zon en nog meer zon (en het Coronavirus). Naast dat dat een supergoede opbrengst voor je zonnepanelen betekent kan het ook een voorbode zijn voor (weer) een droge en hete zomer. Vorig jaar werd record na record gebroken; nog zo’n zomer in combinatie met een lockdown lijkt me verre van ideaal.
Dit kan dus een mooi moment zijn om na te denken over hoe je je huis koel houdt in de zomer. Ik heb buitenzonwering voor onze Veluxramen op zolder besteld om de hitte op zolder buiten te houden (Tip: als je ze tussen 1 juni en 31 juli 2020 koop is er een cashback van Velux!). We hebben al markiezen aan de voorzijde en denken nog na om deze ook op de eerste verdieping te maken. Laten we het binnenzitten nuttig gebruiken om een energiezuinig (lees: geen airco) plan voor onze huizen te maken. Nu zijn de zonneschermen nog niet uitverkocht…
Kijk op de pagina ‘Koeling‘ voor de verschillende opties of stuur ons een berichtje als je wat hulp nodig hebt.

Hiernaast zie je de opbrengst van mijn zonnepanelen tussen 17 maart en 15 april 2020 (vandaag is 16 april in de ochtend, dus nog weinig opbrengst). Het aantal zonuren is erg hoog, de opbrengst is ongeveer 12 kWh/dag met 8 panelen met in totaal 2320 Wattpiek.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.