woningen met zonnepanelen

Energiek Wipstrik is een initiatief van en voor de bewoners van de wijk om samen de Wipstrik groener en duurzamer te maken. Hierbij willen wij ons in eerste instantie richten op energiebesparing in onze woningen. Wat niet verbruikt wordt hoeft namelijk ook niet te worden verduurzaamd. Wij willen iedereen in de wijk inspireren en ondersteunen om hieraan mee te doen. Zo kan iedereen zijn energierekening verlagen zonder in te leveren op comfort. En dragen wij als huishoudens en als wijk ons steentje bij aan een beter milieu en stabiel klimaat. Doe je ook mee?


We proberen continu projecten te hebben lopen. We hebben tools voor het analyseren van je energieverbruik die je gratis kan lenen. Tenslotte geven we in ons blog tips voor met betrekking tot energiebesparing, beveiliging, ventilatie, en duurzame koeling.

Blog

Boekje

Een klein boekje dat de kern van het verduurzamen van je huis samenvat. Jan Tessel legt uit hoe je je huis kan isoleren zodat je klaar bent voor een warmtepomp. Koop hem via ons voor maar 6 euro!

Beveiliging tegen inbrekers

Beveilig je huis door sloten, scharnieren en deur- en raambeslag te vervangen. Denk aan slimme verlichting en zorg ervoor dat inbrekers geen kans krijgen!